dimarts, 10 de gener del 2012

VISITA AL MONESTIR DE POBLET



Avui dia 10 de gener, els alumnes de Cicle Superior del col·legi han realitzat la primera sortida programada per aquest segon trimestre.
Aquesta sortida cultural s'ha fet amb la col·laboració del Camp d'Aprenentatge de Poblet.
L'activitat ha constat de dues parts:
En primer lloc, els 50 alumnes repartits en 3 grups han realitzat un Taller al Camp d'Aprenentatge de Poblet situat a l'Alberg Jaume I en què han après les parts d'un monestir com el claustre, la cuina, el refetor, la biblioteca, la sala capitular o el dormitori; han muntat la maqueta del monestir de Poblet seguint el plànol; han vist exemples de diferents arcs segons la seva forma com l'arc de mig punt i l'arc apuntat. També han après altres conceptes com volta de canó, volta de creueria o sostre embigat. I, a més a més, han fet activitats sobre les classes socials de l'Edat Mitjana, els escuts dels abats, les marques dels picapedrers o les tombes dels reis i les reines.
En segon lloc, s'ha fet la segona part de l'activitat al Monestir de Poblet. Els tres grups han realitzat la visita al Monestir on han pogut observar molts dels conceptes treballats al camp d'Aprenentatge i els han explicat altres coses com per exemple l'origen del nom de Poblet que deriva probablement de la paraula "populetum" que significa bosc d'àlbers.
L'objectiu de l'activitat era conèixer un dels monestirs de la Ruta del Cister i a més a més potenciar l'observació,la deducció, el treball en equip i la convivència entre els alumnes.
L'activitat ha estat del tot profitosa i cal felicitar tots els alumnes pel seu interès i participació.

1 comentari:

  1. La visita va ser molt interesant i crec que tots vam aprendre moltes coses.

    ResponElimina